06 – 22 52 86 14 info@huidenoedeem.nl

Laser behandeling

 

Overbeharing is met de LightSheer diodelaser doeltreffend aan te pakken. Het resultaat is werkelijk verbluffend en permanent. De diodelaser heeft van de Amerikaanse Food & Drug Administration toestemming om de term “permanente haarreductie” te voeren, omdat middels klinisch onderzoek de werking op de lange termijn is aangetoond.

Met deze methode kunnen mannen en vrouwen behandeld worden. Zowel het gezicht, borst buik, billen, benen, rug, oksels en bikinilijnen kunnen succesvol worden onthaard.

Werking
De haar heeft een cyclus van drie fasen; 1. de groeifase, 2. de rustfase en 3. de uitval-fase. Het laserlicht met een speciale golflengte werkt primair op het pigment in het haar. Het pigment absorbeert al het licht en zet dit om in warmte, waarmee de haarwortel definitief wordt vernietigd. Gelijktijdig is de kop van de laser gekoeld tot 4ºC, zodat de warmte bij het verlaten van de haarwortel direct wordt teruggebracht naar de temperatuur van de omliggende huid. Alleen van de haren in de groeifase wordt de haarwortel effectief vernietigd. Daarom zijn er 4 tot 5 behandelingen nodig voor een permanent resultaat. Voorwarde is, dat het haar enig pigment bevat. Laserontharen is niet mogelijk bij grijs en heel blond haar.

Veiligheid
Laserontharen is volledig veilig. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen er lichte pigmentverschuivingen ontstaan in de huid, welke overigens altijd weer herstellen. Dit treedt meestal op indien de huid door de zon of zonnebank is gekleurd. Daarom mag men tot 5 weken voor en na de behandeling niet in de volle zon met de behandelde huid. Met de diodelaser kunnen ook donkere huidtypen prima worden behandeld t.m. negroÏde huiden aan toe.

Elektrische epilatie
Elektrische epilatie wordt tegenwoordig alleen nog toepast wanneer de haartjes blond, grijs of rood zijn en zich op het gelaat bevinden. Wanneer haren blond, grijs of rood zijn kunnen deze niet met laser behandeld worden. Vaak word dit wel beweerd door verschillende aanbieders maar er is nog geen enkel bewijs hiervoor.

Bij elektrische epilatie wordt door middel van een stroomstootje de voedingsbodem van de haar vernietigd zodat hier niet opnieuw een haar kan groeien. Het resultaat is dus definitief. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een definitief resultaat. De haartjes worden een voor een behandeld en de behandeling is dus behoorlijk tijdrovend. Om deze reden word de behandeling alleen op het gelaat toegepast.

Veelgestelde vragen over laseren

Komt iedereen in aanmerking voor laserontharing?

Helaas niet. Voor succesvol ontharen met licht is nu eenmaal pigment nodig. Dus haren waarin geen pigment zit kunnen met deze methode nog altijd niet worden verwijderd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van de kleur van de haar, de dikte van de haar, en de kleur van de huid. Dus nogal van verschillende factoren afhankelijk. Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig. De huidtherapeut kan dat beoordelen in het  intake gesprek.

Grijze haren, kunnen die ook blijven verwijderd?

De dikke grijze haren kunnen door middel van elektrische epilatie blijvend worden verwijderd. Dit gaat  door middel van coagulatie. Uw huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.