06 – 22 52 86 14 info@huidenoedeem.nl

Coagulatietherapie

Wat zijn chronisch verwijde vaatjes?
Chronisch verwijde vaatjes staat in de volksmond bekend als couperose. De verwijding van de bloedvaatjes wordt veroorzaakt door het verslappen van de spiertjes in de wand van de bloedvaatjes vlak onder de huid. Het is een onschuldige aandoening, maar wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Welke vormen bestaan er?
Onder chronisch verwijde vaatjes vallen couperose, teleangiëctasieën en spider naevus. Couperose zijn de blauwe oppervlakkig liggende vaatjes en teleangiëctasieën zijn rood van kleur. Deze vormen komen met name voor op de wangen of neus. Spider naevus uiten zich in een rood vaatbultje (zo groot als een speldenknop) waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren (als poten bij een spin). Ze zijn meestal te vinden in het gelaat, hals, nek, handrug en onderarmen.

Wat kan men zelf doen?
De verwijde vaatjes zullen niet vanzelf verdwijnen. Wel is het mogelijk om zelf verergering te voorkomen.

  • Voorkom sterke temperatuurswisselingen (zoals wintersweer, sauna en dergelijk);
  • Vermijd sterk gekruid voedsel en alcoholische dranken;
  • Voorkom grote inspanningen en stress.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?
De volgende behandelingen zijn mogelijk bij de huidtherapeut:

Camouflage
Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidkleurverschillen met behulp van camouflagecrèmes. De camouflagecrème is een stugge en sterk pigmenteerde crème. Tijdens de therapie zal de juiste kleur gezocht worden om de verkleuring zo onopvallend mogelijk te maken. Vervolgens wordt het aanbrengen van de camouflage aangeleerd, zodat de gebruiker deze voortaan zelf kan aanbrengen.

Coagulatie
Het is een vrij intensieve behandeling en het kan gevoelig zijn. Er wordt met een fijn naaldje in het bloedvaatje gestoken en met een elektrisch stroompje wordt deze dichtgebrand. Het is een veilige methode, waarbij geen littekenvorming optreedt. Het resultaat is blijvend, des al niet te min is het mogelijk dat er op den duur weer nieuwe bloedvaatjes zichtbaar worden.