06 – 22 52 86 14 info@huidenoedeem.nl

Nagellaser

 

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Ook wel onychomycose genoemd in medische termen. Een schimmel dringt de nagel binnen via de buitenrand van de nagel en door de vochtige omgeving breid de schimmelinfectie zich uit. Ook beschadigingen aan huid en nagels bevorderen dat een schimmel zich kan nestelen. Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en kunnen tot veel klachten leiden.


Schimmelnagels laseren

Het behandelen van kalk- en schimmelnagels met laser is een techniek die nog niet zo heel lang wordt toegepast in Nederland. In landen als Duitsland, Amerika en Australië wordt het echter al jaren gedaan en blijkt het een zeer goede behandeling te zijn. Inmiddels is de methode overgewaaid naar Nederland en wordt het ook hier met groot succes toegepast. De behandeling is wetenschappelijk en klinisch bewezen.

Hoe werkt het?
De FOX III laser waarmee gewerkt wordt heeft een golflengte van 1064 nm. Deze specifieke golflengte richt zich alleen op de schimmelkolonie en vernietigd deze. Doordat de laser zich alleen richt op de schimmelkolonie wordt het omliggende weefsel niet aangetast. Wanneer de nagels behandeld zijn zullen zij schoon gaan uitgroeien. Het resultaat is dus niet direct zichtbaar maar na 4 tot 6 weken zult u zien dat de uitgroei van de nagel(s) schoon is. Nagels groeien met gemiddeld 1 mm per maand dus na 9 tot 12 maanden zult u weer een gezonde gladde nagel hebben.

 Is de behandeling pijnlijk?
Nee, de behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren maar doordat het nagelbed opwarmt is het niet  gevoelloos.

 Hoe vaak is de behandeling nodig?
Om zeker te weten dat de schimmelkolonie vernietigd is worden er altijd 2 behandelingen toegepast. In sommige gevallen is een 3de behandeling noodzakelijk, afhankelijk van de ernst van de schimmel en de nazorg.

 Wat moet u zelf doen voor de behandeling?
De nagels moeten door een ervaren pedicure zo kort en plat mogelijk gemaakt worden.

  • Vaak is een schimmelnagel overduidelijk maar om zeker te weten dat het gaat om een schimmelnagel kunt u een kweek laten maken bij een medisch pedicure of de huisarts. Let op, dit is wel voor eigen rekening.
  • Was al uw sokken, beddengoed, badmat en handdoeken op 60 graden.
  • Neem schone sokken mee naar de behandeling.

Hoe gaat de behandeling?
Na de intake wordt gestart met de behandeling van alle 10 de vinger- of teennagels. Met de laser worden de nagels 1 voor 1 verwarmd. Hierdoor worden de schimmels gedood.

Kan iedereen behandeld worden?
Nee, helaas kunnen mensen die geen goed gevoel in de tenen/voeten hebben (neuropathie) niet behandeld worden. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de patiënt aan kan geven als de teennagel te warm wordt en bij deze mensen is het gevoel in de voeten verstoord. Wanneer er een uitgebreide infectie is van de huid kan er ook niet behandeld worden.