06 – 22 52 86 14 info@huidenoedeem.nl

Steunkousen

 

Therapeutische elastische kousen (TEK)
Steunkousen, ook wel therapeutisch elastische kousen genoemd, geven van buitenaf druk op de huid. De kous bevordert de afvoer van bloed en/of lymfevocht uit de arm of been, zodat de klachten verminderen of verdwijnen. Dit werkt bevorderend op de conditie van het onderhuidse weefsel. Wij leveren zowel arm– als beenkousen.

Wanneer
Steunkousen worden toegepast bij diverse aandoeningen. Preventief kunnen therapeutische elastische kousen worden gedragen bij bijvoorbeeld een staand of zittend beroep. Daarnaast worden TEK ook voorgeschreven bij varices (spataderen), veneus oedeem, lymfoedeem of lipoedeem.

Het aanmeten van steunkousen
Steunkousen zijn leverbaar in verschillende materialen, kleuren en drukklassen. Wij werken met verschillende gerenommeerde merken, zodat voor ieder probleem een optimale kous verstrekt kan worden. Uw maten worden nauwkeurig opgemeten en de conditie van uw huid wordt beoordeeld. Op basis van uw persoonlijke situatie en aan de hand van gegevens op de verwijzingen krijgt u steunkousen met de juiste therapeutische druk aangemeten.

Levertijd
De gemiddelde levertijd van steunkousen kan variëren van 7 tot 14 dagen

Het passen van de steunkousen
Het aantrekken van steunkousen gaat niet gemakkelijk. Bij het passen van de steunkousen krijgt u een duidelijke aan– en uittrekinstructie. Er zijn speciale aan– en uittrekhulpmiddelen verkrijgbaar. Wij kunnen u hierin adviseren. Tijdens de pasafspraak ontvangt u een brochure met wasvoorschriften, onderhoudsadviezen en garantiebepaling.