06 – 22 52 86 14 info@huidenoedeem.nl

Overbeharing

 

Laser
Laserlicht is een bijzondere vorm van licht. De belangrijkste kenmerken zijn de unieke golflengte. De lasers voor het permanent ontharen hebben een lichtsoort, die in het bijzonder wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. Als dit licht wordt losgelaten op de haren, dan nemen deze al het licht op en worden daardoor warm. Deze warmte leidt tot het vernietigen van de haarwortel, zodat daaruit geen nieuwe haar kan groeien.

IPL
Een andere mogelijkheid tot ontharen is met IPL ofwel Intense Pulse Light of flitslicht. Dit is diffuus wit licht, met daarin alle golflengten. Omdat slechts een beperkt deel van de golflengten wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar en om schadelijke golflengte te verwijderen, wordt er voor de kop van het apparaat een filter geplaatst. Hierdoor gaat een deel van het licht verloren en wordt er dus minder warmte afgegeven aan de haar. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom er met flitslicht meer behandelingen nodig zijn dan met de laser.

Elektrische epilatie
Elektrische epilatie wordt tegenwoordig alleen nog toepast wanneer de haartjes blond, grijs of rood zijn en zich op het gelaat bevinden. Wanneer haren blond, grijs of rood zijn kunnen deze niet met laser behandeld worden. Vaak word dit wel beweerd door verschillende aanbieders maar er is nog geen enkel bewijs hiervoor.

Bij elektrische epilatie wordt door middel van een stroomstootje de voedingsbodem van de haar vernietigd zodat hier niet opnieuw een haar kan groeien. Het resultaat is dus definitief. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een definitief resultaat. De haartjes worden een voor een behandeld en de behandeling is dus behoorlijk tijdrovend. Om deze reden word de behandeling alleen op het gelaat toegepast.

Er is dus veel mogelijk op het gebied van definitief ontharen. Uw huidtherapeut kan u adviseren tijdens het gratis intake gesprek welke methode voor uw geschikt is. Margriet Schol werkt met laserontharing en elektrische epilatie.